Post

Jekyll SSG

Jekyll, de statische sitegenerator

Ok, toch wel vijf dagen een html-pagina als website gehad. En dat is het nu nog steeds. Alleen gebruik ik nu Jeckyll om deze statische pagina’s voor mij te genereren. Ik maak mijn posts op in Markdown en Jeckyll genereerd er dan een mooie site van.

Het voordeel hiervan is dat ik makkelijk een nieuwe post in elkaar kan flansen, maar deze ook kan verrijken met categorieën en tags. Search zit ingebakken. Dat werk. Vind ik wel mooi en handig.

Het nadeel hiervan is dat ik dit via de terminal van mijn MacBook moest installeren. Het was wel even een beetje geklooi om het voor elkaar te krijgen. Dus heb je daar geen zin in: ga vooral lekker html-en. Maar als je het een keer up and running hebt is het ook heel makkelijk om alles naar je eigen wensen aan te passen en posts online te krijgen. Dus even doorbijten levert je ook wel wat op.

En ondanks dat ik nu dus een systeem gebruik om mijn website te bewerken zijn het nog altijd statische pagina’s die ook ook zo weer op kan pakken en ergens anders kan hosten. Of via elke text editor kan bewerken.

This post is licensed under CC BY 4.0 by the author.

Trending Tags